Ambar/Moenja

Nadat mijn vorige kanjer op 12-jarige leeftijd aan die ene vreselijke ziekte is overleden, ook een ex asiel stumperd maar dan van hier, snel weer op zoek gegaan naar een nieuw harig huisgenootje. Daar kwam jij ineens op mijn beeldscherm voorbij, mooie grote Ambar met de  goudkleurige ogen, een Spaanse Mastin X, mijn hart stond even stil. Info opgevraagd. Filmpjes en foto’s 10.000 keer bekeken en bestudeerd en fijn contact gehad met een vrijwilliger van de Stichting. Ohhh wat was het spannend om jou ongezien te adopteren. Nog geen maand later kwam je aan. Dat moment dat de deuren van de bus opengingen vergeet ik nooit meer. Je gaf me door de bench heen een pootje…Smelt!

De Stichting had je goed omschreven, namelijk als een geweldig lieve en rustige jongedame, met vlagen nog heel speels . Dus zelfs een nukkige oudere Teckel hier in de wijk heb je aan het spelen gekregen. En wat ben je toch duidelijk in je lichaamstaal, daardoor kan ik je goed lezen en daarop inspelen. Alles met geduld en op jouw tempo.  Kliko’s en bakfietsen op straat vond je maar vreemde objecten op straat. Ook kon je behoorlijk schrikken van onverwachtse en harde geluiden, maar je herstelt er nu gelukkig goed van. Het vertrouwen in mij werd steeds ook groter merkte ik.

Vanaf dag  1 ben je netjes zindelijk en loop je goed mee aan de riem. Kroelkippie eerste klas ben je. Een allemansvriend. Het liefst begroet je iedereen op straat door rechtop tegen diegene aan te gaan staan om een dansje te maken. Lief bedoeld maar toch niet zo goed idee hoor. Het alleen zijn gaat ook steeds beter. Kan je goed in de gaten met een ip camera. Eerst lag je wat onrustig achter de voordeur. Help, komt dat vrouwenmens wel terug? Maar nu kan je al ruim 3 uurtjes snurkend op de bank doorbrengen. En wat geniet je van onze wandelingen vooral  als je op veilige plekken los kan, wat ben je dan een blij ei, met andere hondenvriendjes lekker crossen door de bossen en heerlijke modderbadjes nemen, één van je favoriete hobby’s. Helaas voor mij heb je sinds kort wel een nieuwe hobby ontdekt, namelijk jagen.  Tja, het instinct wint het dan en ben ik even niet meer interessant met mijn kaassnackjes en heb je dan Tortilla’s in je oortjes. Dus waar familie Flappie en Fazant wonen ga je dus maar niet meer los. Je was ook aan de dikke kant, inmiddels 3 kilootjes afgevallen en een al aardige conditie gekregen.

Moenja, mooie lieve heerlijke eigenzinnige grappige Spaanse troela van me. Ben zóó blij met jou en jij hopelijk ook met mij. Het geef mij zoveel voldoening om jou in zo een korte tijd op te zien bloeien tot een geweldige  huishond. Daar kan werkelijk geen enkele schattige pup tegenop. Supertrots op jou! Te quiero mucho mas! X

Dank je wel Stichting Dierensteun La Vida voor deze fantastische dame!

Henna en grote poot van Moenja