Cinthia (Basha)

Op zaterdag 13 februari 2016 was het eindelijk zover en reden we vanuit het hoge Noorden richting Den Haag om kennis te maken met ons nieuwe huisgenootje, Cinthia. Toen we haar zagen en met haar gingen wandelen, wisten we meteen dat het wel goed zat: zachtaardig, toegankelijk en lief. In de auto zat ze eerst wat om zich heen en naar buiten te kijken, maar al gauw ging ze lekker liggen slapen. In het begin moest ze erg wennen aan het huiselijke. De TV was best eng en ze was erg voorzichtig. De mand in de kamer was meteen haar eigen plek, dus was het meteen wel duidelijk dat ze zich wel op haar gemak voelde. De eerste paar weken was het even zoeken naar de juiste brokken, maar met behulp van onze dierenspeciaalzaak zijn we daar goed in geslaagd. Laten we het er op houden dat ze een beetje kieskeurig was. Ze is erg lief en altijd blij als we 's ochtends bij haar komen of als we weer thuis komen. Ze kan het met iedereen goed vinden en is ook gek met kleine kinderen.

Als we met haar wandelen aan de flexi-lijn is ze zo enthousiast en rent vrolijk en hard voor ons uit en heen en weer. Wanneer we met haar aan de korte lijn wandelen, loopt ze keurig naast ons. Ze heeft het alleen niet zo op met grote zwarte honden (kennelijk heeft ze daar slechte ervaringen mee), maar dat gaat vast wel goed komen op termijn. Binnenkort kan ze ook lekker los achter het huis rond rennen en kan ze haar energie nog meer kwijt. Ze luister erg goed en ze weet best wel als ze iets doet of heeft gedaan wat niet helemaal de bedoeling was.

Onze pony's vindt ze nog best wel spannend, maar dat komt ook wel goed. Ze is al een paar keer mee geweest naar de wedstrijden en dat vindt ze wel gezellig. Zodra de achterklep van de auto open gaat, springt ze er fanatiek in. Op de wedstrijden trekt ze veel bekijks en aandacht :-) Onlangs is ze ook voor de eerste keer mee geweest op de marathonwagen. Dat vond ze eerst reuze spannend, maar toen wij er ook bij op zaten, zat ze lekker tussen ons in en rond te kijken, maar ondertussen natuurlijk wel alles in de gaten houden.

Al met al gaat het dus prima met haar en we zijn super blij met haar en vinden het fijn dat we haar een leuke plek kunnen bieden!

Groetjes

Roelf, Trijntje, Hindriëtta en Jannick Lamein en niet te vergeten Basha.