Urko (Koos)

Opa Koos heeft een huisje bij ons gevonden op de Veluwe. Koos is in de afgelopen maanden echt onderdeel geworden van ons gezin. Je hecht heel snel aan zo’n leuke hond. Wat ons betreft de allerleukste hond die er bestaat en we hadden geen positievere ervaring met hem kunnen hebben. We hebben er lang over nagedacht of we een hond een thuis zouden kunnen bieden omdat we allebei deels werken en dus niet de hele week thuis zijn. We hebben hierover hele goede gesprekken met de stichting kunnen voeren waarin ze ons verhaal hebben aangehoord, ons advies hebben gegeven maar ook de rust hebben geboden om zelf een knoop door te hakken.

En toen kwam de foto van Koos op de website. Een golden retriever kruising . Hij paste perfect bij ons en wij hadden ook het gevoel dat we hem een heel fijn huis konden bieden. Koos was al een oudere hond (10 jaar). In eerste instantie waren we op zoek naar een jongere hond omdat het verdriet van een hond kwijtraken verschrikkelijk is en je hem/haar zo lang mogelijk bij je wil honden. Uiteindelijk zijn we juist voor Koos gegaan omdat we verliefd waren op hem door de beschrijving en de foto’s. En de klik/karakter is uiteindelijk zo belangrijk gebleken, niet de leeftijd. Maar ook omdat een oudere hond voordelen heeft; ze zijn al zindelijk en vaak opgevoed, hebben al ervaring met andere honden/katten, harde geluiden etcetera. Ze zijn ook wat rustiger en hebben iets minder energie wat goed past bij onze situatie.  Maar Koos is nog super speels, hij is dol op zwemmen en achter ballen aan rennen. Maar eenmaal voor de bank, ligt hij snurkend aan je voeten.

De dag dat we Koos gingen ophalen was heel spannend; we hebben zelfs zijn naam nog gewijzigd in de auto onderweg naar Vleuten. Hoe reageert hij op ons? Is hij wel net zo leuk als op de foto’s? En toen ging de busdeur open en kwam daar al eerste de iets te dikke, wollige opa Koos uit! Dit moment gaat heel snel maar blijft je zeker bij. De eerste dagen hebben we hem laten wennen aan ons huis en vooral veel geknuffeld. Hij vindt alles goed, gezellig en wil vooral bij mensen zijn. Daarom zijn we zo blij dat hij niet meer in Spanje in een hok hoeft te zitten maar van ons heel veel knuffels krijgt. We hadden al snel door dat Koos van inborst een hele lieve hond is. Dit werd ook al duidelijk uit de beschrijving en daar waren we naar op zoek. Zelfs de dierenarts vindt hij heel aardig. Hij is nu 6 maanden bij ons en meer hond geworden de afgelopen maanden. Hij was duidelijk niet gewend om uitgelaten te worden, te mogen zwemmen, achter vogels aan te rennen en geknuffeld te worden. Daar geniet hij overduidelijk ontzettend van; een soort tweede jeugd. En dat geeft ons een heel goed gevoel. Het is fantastisch om sochtends beneden te komen als zo’n vrolijk hondje je al opwacht. We zien het als voorrecht dat we hem een tweede huis hebben kunnen geven waar hij echt hond kan zijn en veel liefde krijgt. De scheten die hij laat als hij s’avonds voor ons ligt, hebben we er graag voor over!