Senmi

Ras: 
bodeguero
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
08-01-2016
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Adoptie

Sanmi heeft een aantal jaren op straat geleefd, waarschijnlijk was hij daar achtergelaten. De mensen uit de buurt wilden hem vangen, maar dat liet hij niet toe. Hij liep wel steeds met mensen mee als ze hun hond gingen uitlaten en hij speelde dan ook met de honden, maar vangen lukte niet. Hij overleefde door het kattenvoer te eten dat mensen op straat zetten voor de zwerfkatten. Hij heeft respect voor katten, slim als hij is, hij overleefde samen met hen.
Op een dag liep hij mete en mevrouw en haar hond mee en zij liep het huis in met Senmi erachteraan. Pas toen was hij gevangen.
Nu woont hij in het asiel maar hij vindt er niks aan! Alleen op zaterdag wandelen, terwijl hij daarvoor alle vrijheid gewend was.

Senmi is nog wel bang van mensen, maar dat vertrouwen groeit. Hij heeft een ervaren baas nodig die weet hoe hij moet omgaan met onzekere honden.
Een stabiele hond in huis zal ook helpen, dan kan Senmi van deze hond leren en zich aan hem optrekken. Spelen met andere honden vindt Senmi geweldig dus ook daarvoor zou het hem een plezier doen.

Het is belangrijk dat de nieuwe baas van Senmi alert is want deze slimmerd kan anders zo ontsnappen. Uiteraard krijgt u bij adoptie een veiligheidstuig en alle adviezen, maar onderschat het niet.

We plaatsen Senmi niet bij kleine kinderen, dit is te onrustig voor een hond als Senmi en je kunt van een kind ook niet verwachten dat hij de deur nooit eens per ongeluk openlaat.

Als Senmi meegaat met wandelen is hij blij, auto’s en harde geluiden doen hem niet zoveel. Hij is immers gewend om op straat te leven. Maar mensen die onverwachte bewegingen maken vindt hij wel eng.

Wie heeft er veel geduld en een rustig huis waar Senmi kan wennen aan de goede dingen van het leven?

Contactpersoon voor dit dier: