Diego

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
20-08-2016
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Adoptie

Diego kwam op een dag aangelopen bij een huis, Hij was erg mager en had enorme dorst. De bewoner van het huis heeft het asiel gebeld omdat Diego erg bang was van hem en niet in de buurt durfde te komen.
De vrijwilligers van het asiel hebben Diego opgehaald en hem verzorgd. Zijn huid zag er slecht uit en na een test bleek hij leishmania te hebben. Hij is hiervoor behandeld en nu gaat het heel goed. De laatste test was zelfs negatief op leishmania. Uiteraard dient het nieuwe baasje van Diego wel alert te blijven, leishmania kan altijd weer opvlammen. Wij raden dan ook aan om hem regelmatig te testen en goed te letten op eventuele symptomen. Meer over leishmania kunt u vinden op onze website, maar natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht met vragen.

De eerste tijd in het asiel was Diego bang voor mannen. Twee van de vaste verzorgers zijn echter man en zij hebben zijn vertrouwen gewonnen! Inmiddels wandelt Diego met iedereen mee en laatst moest er wat cement gestort worden vlakbij Diego’s kennel. Diego reageerde gelukkig niet meer bang, hij begroette de mannen zelfs als zij aankwamen.
Toch zoeken we wel een gezin met enige hondenarvaring. Na een lange reis is het namelijk altijd mogelijk dat een honde en terugslag krijgt en dan is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar daar goed op reageert zodat dit snel weer over is.
Diego loopt goed mee aan de riem, is zeer vriendelijk. Hij luistert al best goed en reageert ook goed op zijn naam.
Diego weegt 29 kilo en is 61 cm hoog

Diego gaat goed om met andere honden, hij is iets minder gesteld om dominante reuen, maar zoekt dan gewoon een ander hondje op om mee te spelen. Want spelen dat kan hij! Hij is nog jong en moet zijn energie kwijt kunnen. Een speelmaatje in huis of een actieve eigenaar zou dus ideaal zijn voor hem.
In het huis waar Diego aan kwam lopen woonden veel katten maar Diego toonde geen interesse in hen. Een kat is in huis behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Diego is klaar voor een nieuwe uitdaging. U ook?

Contactpersoon voor dit dier: