Dona

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
11-08-2018
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Adoptie

Wij willen u graag voorstellen aan Dona, een prachtige hond om te zien.
Toen ze werd gevonden was ze niet zo mooi als nu, ze had meerdere wonden en ze was mager en bang. Het kostte ook wel wat moeite om haar te vangen. De eerste dagen was ze heel erg bang. Maar met geduld en de hulp van de andere hond in huis, leerde Dona al snel dat ze mensen kon vertrouwen. Dona vertrouwt vrouwen eerder als mannen. De man in het gastgezin nam gelukkig de tijd voor haar, en hij gaf haar ook steeds iets lekkers, en na een tijdje is ze ook van hem gaan houden.
Inmiddels is Dona een blije hond, maar ze moet wel eerst het vertrouwen hebben in haar baas.

Wij zoeken voor deze knappe meid een baas die al wat hondenervaring heeft en ook een hondenmaatje. Dona is namelijk gek op andere honden en de vrijwilligers van het asiel merkten dat zij zich heel erg optrekt aan andere honden. Op die manier is ze minder bang en leert ze sneller wat de bedoeling is.
In het gastgezin waar Dona de eerste tijd mocht herstellen woont ook een kat en dat ging prima, Dona heeft respect voor de kat.

Over het algemeen is Dona geen druktemaker, maar ze is nog jong dus met andere honden spelen, wandelen en rennen vindt ze wel erg leuk. Als ze eenmaal gewend is, is ze niet meer bang maar soms schrikt ze wel, bijvoorbeeld van onverwachte geluiden en kinderen die gillen. Om die reden plaatsen we haar ook niet bij kleine kinderen. Iets grotere kinderen is geen probleem.

Toen Dona werd gevonden bleek ze leishmania te hebben. Dit is behandeld met glucantine en allopurinol en de laatste test was goed. De test was negatief. Het is wel belangrijk dat de nieuwe eigenaar van Dona dit in de gaten houdt en ook regelmatig laat testen. In geval van verminderde weerstand of stress kan de leishmania altijd weer terugkomen. Wij geven u graag meer informatie hierover.

Dona is nu 69 cm schofthoogte en haar gewicht is nu iets teveel, maar tussen de 30 en 35 kilo zou ideaal zijn. Dona loopt netjes mee aan de riem en in huis is ze zindelijk. Autorijden vindt ze ook leuk, ze is niet wagenziek en gaat graag mee.

Wie geeft dit hondenmeisje het vertrouwen en een lief hondenmaatje?

Contactpersoon voor dit dier: