Noushka (in Nederland)

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
7-7-2009
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
is al wat ouder
Status: 
Adoptie

Mooie Noushka komt uit een asiel in Roemenië, waar ze geen enkele kans maakte om geadopteerd te worden.
Ze is op straat gevonden, waar ze rond zwierf en heeft een half jaar in het asiel gezeten. Omdat deze hond is niet opvalt tussen 150 andere honden hebben we haar een kans willen geven. Ze heeft duidelijk een baas gehad voor ze ging zwerven, ze houdt je goed in de gaten bang dat ze je kwijt raakt. En als je haar roept komt ze gelijk aan rennen en volgt je op de voet. Ze is heel baasgericht.
Ze houdt van kroelen en tijdens het wandelen trekt ze niet aan de lijn en valt niet uit naar andere honden, ze is dan neutraal in haar reactie. Ze begroet soms ook een andere hond.  Ze kan met ander honden en katten wonen dit heeft in het begin wel begeleiding nodig.
Nouska is wel zeer gesteld op aandacht en om die reden denken wij dat zij het gelukkigst zal zijn in een niet al te grote roedel, dus met met één andere hond of kat. Vlak na haar aankomst bij het gastgezin reageerde ze wat bezitterig op haar eten en op de aandacht. Eigenlijk niet zo gek omdat ze dit waarschijnlijk ernstig tekort is gekomen. Maar wel belangrijk voor de nieuwe baas om hier rekening mee te houden en Nouska hierin te begeleiden. Ze heeft echt een paar weken nodig om wat rustiger te worden in een nieuwe situatie. Ze kan in het begin wat bezitterig worden. Om die reden plaatsen we haar ook niet in een gezin met kinderen.

Deze dame op leeftijd heeft een naar verleden en is daardoor geen makkelijk hondje. Echter  des te meer verdient ze een goed plekje met geweldig personeel.  Ze kruipt langzaam je hart in als je haar daar de kans voor geeft. Met de katten van haar opvangadres gaat ze nu goed om en wij denken dat een rustige andere hond ook geen probleem is. Alleen met eten kan ze best even apart gezet worden. Na enkele weken omschreef haar gastegzin haar als volgt: "Wat eerst een lastig hondje leek, is nu veranderd in een kroelkont die kusjes geeft, en je stralend aan kijkt als je haar aanhaalt. Buiten benadert ze andere honden rustig en met een zwaaiend staartje. Soms waagt ze het om zelfs te gaan spelen. Op haar korte pootje jaagt ze al blaffend achter de vogels aan die ze natuurlijk nimmer zal vangen, maar een lol dat ze er in heeft. En het houdt haar lekker bezig, Thuis kan ze je vol enthousiasme begroeten, maar ze kan ook rustig in haar mand gaan liggen en je volgen met wat je doet. Het allerliefst zit ze naast je op de bank. Ze kan enkele uren alleen thuis zijn en blaft niet als er gebeld wordt."
We zoeken voor Noushka een stabiele baas die veel geduld heeft en veel ervaring heeft met honden,  die tijd in haar wil steken en die het een uitdaging vindt om Noushka in huis te nemen.

Kunt u haar die gouden mand met veel liefde en aandacht geven?

 

 

Contactpersoon voor dit dier: