dona

Ras: 
mastin espagnol
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
11-08-2018
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Adoptie

Dona is als kleine pup gedumpt in een dorpje. Haar eerste eigenaar heeft niet goed voor haar gezorgd, dat is zeker want ze was heel bang van de mensen in het dorp. Ze gaven haar elke dag eten en drinken maar konden haar niet vangen.Op een gegeven moment werd Dona ziek en met hulp van alle buurtbewoners is ze toch gevangen en is de hulp van het asiel ingeroepen.
Dona bleek leishmania te hebben en één van de vrijwilligers van het asiel heeft haar toen in huis genomen om voor haar te zorgen en te zorgen dat ze haar medicijnen op tijd kreeg.
Na een paar dagen kreeg ze vertrouwen en kon ze makkelijk haar medicijn krijgen.
De leishmania is nu onder controle en Dona heeft op dit moment geen medicijnen meer.

Toen ze hersteld was is Dona naar het asiel gegaan om daar aan meer mensen te wennen. In het begin, als ze je nog niet kent, vindt ze het wel eng maar als ze je eenmaal kent is het een heerlijke, lieve hond.Ze geeft kusjes en legt haar poot op je hand of je schoot om de aandacht te vragen. De vrijwilligers vinden haar een plezier om in de buurt te hebben.

Met andere honden gaat Dona goed om, ook met katten kan ze het prima vinden. In het gastgezin woonde een kat die niet van honden hield, maar Dona vond hij geweldig!
Dona is dus al gewend om in een huis te leven en dat gaat prima, ze is keurig zindelijk ook.

Het liefst plaatsen we haar bij iemand die al een stabiele hond heeft omdat Dona dan een voorbeeld heeft. Ze zal zich dan gauw aanpassen.In het asiel leeft ze nu samen met Brandon. Dona is helemaal gek op hem dus het allerallermooiste zou zijn als ze samen geadopteerd worden. Wie weet is er iemand op zoek naar twee grote lieverds...?
Kinderen zijn geen goede match voor deze grote lieverd want als de kinderen spelen en geluid maken vindt ze dat eng.

Waar staat haar mand klaar?

Ras: mastin espagnol
Geslacht: teef
Leeftijd: 11 augustus 2018
Gesteriliseerd: ja
Honden: goed
Katten: goed
Kinderen: is ze onzeker bij, vooral als ze luidruchtig zijn

Contactpersoon voor dit dier: