Luna

Ras: 
Bodeguero
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Externe bemiddeling

Lieve Luna is een klein teefje van slechts 38 cm. hoog en ze is nu 3 jaar oud. Ze is een Bodeguero (Andalusisch ras). Dit ras is vrij onbekend in Nederland en zal ons snel doen denken aan een Jack Russel, maar de gelijkenis houdt bij het uiterlijk echt op. Een Bodeguero is namelijk veel rustiger van aard. Op deze site kunt u meer informatie over dit ras vinden: https://www.bodeguero.nl/

We vonden haar bij een landhuis waar ze al sinds ze een puppy verblijft. Helaas bij een eigenaar die haar verschrikkelijk verwaarloosde. Ze was zwaar ondervoed, had altijd te weinig eten en drinken, ze was verzwakt en erg eenzaam, had nooit onderdak tegen de barre regen en kou in de winter of tegen de brandende zon in de zomer en tot overmaat van ramp zat ze ook nog vol met parasieten. Gemiddeld kwam deze eigenaar slechts één keer per week bij haar langs om haar wat te eten te geven. En de reden? Toen we hem spraken zei hij dat ze werkelijk nergens voor deugde, niet eens om een rat of een muis te vangen. Wij denken dat ze in die jaren zelf regelmatig iets moet hebben gevangen, anders had ze het nooit kunnen overleven. Ze verdiende volgens hem niet anders dan aan haar lot over te worden gelaten. Gelukkig konden we hem vrij makkelijk overhalen haar aan ons te geven.

Naar onze mening is het onbegrijpelijk dat een levend wezen met deze achtergrond nog zo lief kan zijn. We kunnen werkelijk niet anders dan alleen maar lovend over haar praten. Ze is aanhankelijk, lief, gehoorzaam en speels. Ze is geweldig goed met alle tweevoetige wezens, groot en klein. Ook vindt ze het heerlijk om met de andere honden te spelen of zichzelf te vermaken met een speeltje. Zelfs met katten doet ze het heel goed.

Toen ze werd gered bleek uit haar bloedonderzoek al snel dat ze helaas aan leishmania lijdt. Natuurlijk zijn we direct met de behandeling begonnen en al na een maandje waren de testen negatief. We zijn toen overgestapt op de onderhoudsdosis met Allopurinol voor de komende 6 maanden. Een Spaanse hond loopt altijd het risico om een van de meest gebruikelijke mediterrane ziekten op te lopen en ook bij een negatieve test blijft er altijd een risico bestaan dat de ziekte op enig moment weer actief wordt. Ook bij Luna kunnen we dus niet uitsluiten dat zij wellicht zelfs levenslang een of twee tabletjes per dag nodig zal hebben. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, die bedragen slechts enkele euros per maand.

Sinds oktober verblijft ze in Malaga bij een pleeggezin en ook zij zijn enthousiast over dit kleine meisje. Ze is zindelijk in huis, ze is niet vernielzuchtig, maakt nooit ruzie met de andere honden, jaagt niet achter de katten aan, vindt het geweldig om mee uit wandelen te mogen gaan en is zo ongeveer een professionele kwispelaar met haar staartje. Voor een spelletje gooien met de bal is ze ook altijd te porren. Dit meisje is natuurlijk dolgelukkig dat ze nu eindelijk in een fijne omgeving woont bij mensen die van haar houden en dat begrijpt iedereen denken wij.

We gunnen haar zo om heel snel haar eigen gezin te vinden, waar bij voorkeur tenminste een ander hondenvriendje is. Ze is in haar korte leventje al genoeg verwaarloosd en eenzaam geweest, dat mag in de toekomst niet meer gebeuren en dus gunnen we haar het beste van de hele wereld. Luna verlangt zo naar de mensen die voor altijd van haar willen houden, waar zij veilig mag zijn en waar zij alle liefde die zij in zich heeft aan haar mensen en dierenvriendje(s) kwijt kan. Mag ze bij u komen wonen?

Heeft u interesse? Stuurt u dan een mail aan hond@greyhoundsrescue.nl