Marta

Ras: 
Mastin espagnol
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
1-1-2014
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Externe bemiddeling

Lieve, nobele Marta is een Mastin Espagnol met een prachtige beige vacht. Ze heeft een schofthoogte van 65 cm. Haar eigenaar heeft haar bij het hek van onze shelter vastgebonden aan een touw achtergelaten, niet wetende of wij haar op zouden nemen. Wij kenden het ras nauwelijks........tot de komst van Marta.

We hebben ons een beetje in het ras verdiept en weten daardoor wat de algemene kenmerken zijn. Het belangrijkste woord daar in is volgens ons: NOBEL! Ze stralen iets majestueus uit als geen ander. Ze zijn lief en evenwichtig, betrouwbaar, en stralen rust uit. Overdag zullen ze een blaf laten horen als de bel gaat en laten het verder aan u over om te beoordelen of het "goed volk" is....maar als het geen goed volk is dan bent u met de Mastin Espagnol gewoonlijk goed beschermd. 's Avonds als het donker is zijn ze wat waakser. In de opvoeding en begeleiding is het belangrijk dat met veel genegenheid te doen. Een harde of onrechtvaardige aanpak werkt averechts bij dit ras.

Marta heeft denken wij altijd op het platteland geleefd. Ze wist niet wat een bed of een bad was, ze had geen idee wat het inhield aan een riem te lopen en ze wilde vooral niet worden opgesloten. Vermoedelijk heeft ze dat in haar verleden te vaak meegemaakt. Langzaam maar zeker begint Marta te wennen aan de goede dingen van het leven, ze begrijpt nu ook dat ze bij ons veilig is. Ze is dol op urenlang op een zacht plekje slapen, is erg rustig, liefhebbend en we doen haar een groot plezier door haar te borstelen.

Het zou zo fijn zijn als we voor haar een gezin vinden dat dolgraag een zachtaardige hond wil hebben met een robuust uiterlijk. Bent u al verliefd op haar?

Voor meer informatie: hond@greyhoundsrescue.nl

 

Contactpersoon voor dit dier: