Africa/Akira (in NL)

Ras: 
Australian Shepherd/Border Collie
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
28 november 2014
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
12-10-2018

Lieve Akira is in 2017 geadopteerd en naar Nederland gekomen. Wegens persoonlijke omstandigheden moeten we helaas op zoek naar een nieuw baasje waar zij voldoende aandacht en uitdaging krijgt in een rustige omgeving. 

Akira een 4 jaar oude kruising Border Collie – Australian Shepherd; de kenners weten dat dit een slimme en leergierige hond is die graag wordt uitgedaagd met intelligentiespelletjes. Ze kan dan ook echt genieten van verstopspelletjes met haar bal! Haar huidige familie omschrijft haar als aanhankelijk en een ontzettend gezellig maatje. Ze heeft een rustig en lief karakter. Wel is ze erg gevoelig voor stress in haar omgeving.  Aangezien Akira Leishmania heeft, is stress niet goed voor haar. Om de Leishmania onder controle te houden is het dus erg belangrijk dat Akira in een rustige, stabiele omgeving komt waar ze positief geprikkeld wordt. Leishmania is een middellandse zee ziekte die wordt veroorzaakt door de zandvlieg. Meer over deze ziekte kunt u vinden in het menu Adoptie/Middellandse zee ziekten. In principe volstaat onderhoudsmedicatie van 1 a 2 (zeer betaalbare) pilletjes per dag. Wel is het belangrijk dat de eigenaar 1 x per jaar het bloed laat controleren. Voordat Akira weer geplaatst wordt, zorgen de huidige eigenaren voor de meest recente uitslagen.

Met andere honden en kinderen gaat Akira goed om. Ook katten zijn geen probleem. Ze is dol op rennen, loopt naast de fiets en kan prima loslopen; ze luistert erg goed. Ze kan prima een paar uurtjes alleen zijn, is dol op zwemmen en gaat graag mee in de auto!

Zoekt u een maatje om lekker uit te dagen en lekker me wandelen? Akira krijgt graag de kans om te laten zien dat zij daarvoor de perfecte hond is!

 

Contactpersoon voor dit dier: