Thomas

Ras: 
Breton
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
juli 2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
01-12-2018

Deze mooie Breton Thomas is 3 jaar, hij weegt 12 kilo en is 45 cm hoog. Thomas was van een jager, hij lag daar altijd aan de ketting en werd niet goed behandeld. Gelukkig zit hij nu veilig in een gastgezin. We hopen natuurlijk dat hij snel zijn eigen baas vindt!

Thomas is een hele vriendelijk hond, hij kan goed overweg met andere honden, zowel teefjes als reuen. Met katten heeft hij geen problemen. Ook bij kinderen gedraagt hij zich prima, een toekomstige familie met (jonge) kinderen is dus geen bezwaar. Thomas is met z'n 3 jaar nog een jonge knul en vindt het leuk om te spelen. Hij gedraagt zich keurig, hij is heel gehoorzaam en zindelijk in huis. Hij is heel rustig en aanhankelijk, ondanks zijn verleden is hij erg gesteld op menselijk gezelschap en maakt hij makkelijk contact.

In juni 2018 is Thomas getest, hieruit bleek dat hij Leishmania heeft. Thomas wordt hiervoor behandeld. Als zijn bloedwaarden stabiel zijn krijgt hij hiervoor een onderhoudsmedicatie van 1 pilletje per dag. Wel is het belangrijk dat zijn nieuwe baas regelmatig zijn bloed laat controleren. Op onze website onder het kopje Middellandse zeeziekten is meer info over deze zogenaamde zandvliegziekte te vinden. Geeft u hem die kans?

Contactpersoon voor dit dier: