Betty (Galga)

Ras: 
Galgo
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
15-4-2014
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
12-07-2018

Als we de liefde wilden bezingen, dan zouden we dat zeker voor Betty doen. Want oh wat is dit mooie meisje aanhankelijk, zachtaardig en lief. Ze is erg elegant en statig met haar schofthoogte van een heuse 67 cm. We weten helaas niets van haar verleden, we kunnen u alleen zeggen dat ze in een asiel terecht is gekomen. Haar verleden zal ongetwijfeld niet rooskleurig zijn geweest. En waarom? Misschien alleen maar omdat zij een van de velen is die de pech had in een land geboren te worden waar een galga als een gebruiksvoorwerp wordt gezien in plaats van als een levend wezen dat liefde, veiligheid en warmte nodig heeft.

In april waren enkele van onze vrijwilligers in Spanje en hebben de plek bezocht waar Betty nu is, ze waren meteen verliefd op haar prachtige ogen en lieve uitstraling. Voor de vaak voorkomende mediterrane ziekten is ze gelukkig negatief getest. Helaas heeft ze wel een oude fractuur (onder haar heup) waar niets meer aan te doen is. Toch kan ze er prima mee lopen, ook al is gaat dat wat moeilijker dan bij een hond die geen oude fractuur heeft. Ook aan de riem loopt ze keurig mee.

Betty gaat heel goed om met alle andere honden in de shelter, maar het zal duidelijk zijn dat ze niet de behoefte heeft de hele dag rond te rennen en te spelen. Ze heeft een rustig karakter, in het begin kan ze een beetje verlegen zijn tegen de mensen die ze nog niet kent. En toch geeft ze vrij snel haar vertrouwen en komt dan op een hele lieve manier haar aandeel in de knuffels halen. Betty gaat ook goed met katten.

Voor deze lieverd uit duizenden zoeken we liefst snel een plekje waar ze voor de rest van haar leven liefde, veiligheid en geluk mag ervaren. Een gezin waar zij echt bij hoort. Bij voorkeur plaatsen we haar in een gezin waar geen kinderen of wat oudere, rustige kinderen zijn. Een andere (stabiele) hond die al in uw gezin aanwezig is zal Betty vast op prijs stellen, echt nodig heeft ze het waarschijnlijk niet om gelukkig bij u te kunnen worden.

Wie oh wie voelt zich geroepen om lieve Betty te laten zien dat het leven vanaf nu alleen nog maar uit zonneschijn en veilig zijn bestaat?

 

 

Contactpersoon voor dit dier: