Max

Ras: 
kruising herder
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
1-2-2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
12-07-2018

Max is samen met zijn zusjes als pup gevonden, ze zijn opgevangen door de vrijwilligers van het asiel. Zijn zus Doro is vorig jaar al geadopteerd, zijn zus Ginebra staat nog op onze website en ook voor Max zoeken we nu nog een fijne baas! Hij is ongeveer 32 kilo en 65 cm hoog. Het is een aanhankelijke hond, die graag een aai over de bol krijgt. Max is rustig en blaft niet, hij is heel sociaal met andere honden, katten en kinderen. Helaas is in december 2017 gebleken dat Max Leishmania heeft. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de zandvlieg en is niet besmettelijk. Max wordt nu direct behandeld met medicatie. Leishmania is goed onder controle te houden met dagelijkse (betaalbare) medicijnen. Wel is het belangrijk dat zijn nieuwe eigenaar regelmatig ( één keer per jaar) zijn bloed laat controleren. Meer over deze ziekte leest u op onze website onder het kopje Middellandse zeeziekten.

Hij heeft in Spanje een tijd in een opvanggezin gezeten, waar hij zich keurig gedroeg. Hij is zindelijk, erg vriendelijk voor de andere honden, en is gehoorzaam aan de mensen die hem opvingen. Met de auto reizen vindt Max helemaal niet erg. Helaas is Max nu weer terug in het asiel.

Kortom, Max is een grote lieverd die graag een baas zou willen waar hij mag blijven. Neemt u hem in huis? U zult een fijne vriend aan hem hebben.

Contactpersoon voor dit dier: