Mali

Ras: 
Kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
mei 2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
12-10-2018

Mali is 58 cm hoog en ongeveer 3 jaar oud. Ze werd gevonden toen ze nog maar zo’n 7 maanden oud was. Ze was met een dun nylon touw aan het achterbeen vastgebonden. Het touw had een wond veroorzaakt aan haar poot, waardoor de zenuw beschadigd was geraakt. Omdat Mali geen gevoel meer had in haar poot, heeft ze zichzelf gebeten in een poging om los te komen. De dierenarts dacht dat haar poot zou moeten worden geamputeerd, omdat de schade behoorlijk groot was. Maar met medicatie en bescherming om haar poot, ging de wond uiteindelijk dicht en was Mali hersteld. Ze tilt deze poot soms nog op tijdens het lopen, en mist meerdere teentjes. Mali is getest op Middellandse zeeziekten, en bleek deze gelukkig niet te hebben.

Deze jongedame is een actieve en intelligente kruising. Ze is heel aanhankelijk en maakt makkelijk contact, ze vindt het heerlijk om te knuffelen. Zoals gezegd is ze heel actief, als ze niet voldoende beweging krijgt kan ze wat onrustig zijn. Ze blaft weinig tot niet. In huis gedraagt ze zich keurig, we denken ook dat ze snel zindelijk zal zijn. Normaal gesproken zit ze in het asiel, maar laatst had Mali een uitstapje naar Madrid voor een televisieprogramma. Ze heeft toen de nacht doorgebracht in een hotel, en wachtte netjes tot er met haar gewandeld werd om haar behoefte te doen. Mali kan goed overweg met reuen, bij andere teven kan ze zich soms wat dominant gedragen. Ze kan ook met katten (en andere huisdieren) overweg, zoals u in de filmpjes op deze pagina kunt zien. Of ze jachtinstinct heeft is nog niet bekend.

Het filmpje van het Spaanse televisieprogramma kunt u hier bekijken: https://www.facebook.com/apargossevilla/videos/1760252220660771/ Het filmpje begint met een andere hond, na ongeveer een minuut komt Mali in beeld.

Bent u de actieve baas die haar een liefdevol thuis kan bieden?

Contactpersoon voor dit dier: