Ozzy de herder (in Nederland)

Ras: 
Kruising Oud Duitse herder
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
2016
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
28-12-2017

De eigenaar van deze mooie hond is genoodzaakt een ander zeer goed huis te vinden. Wegens lichamelijke klachten kan zij Ozzy helaas niet alle uitdaging meer bieden die hij nodig heeft.
Ozzy is een prachtige kruising Oud Duitse herder met een klein beetje mechelaar erin. Hij is nu 16 maanden oud. Hij staat vol energie en robuust in het leven en vindt alles geweldig. Hij is meer dan basis opgevoed (getraind). Ozzy is dol op water en kan perfect zwemmen. Een balletje vindt hij ook super en op de flyball baan weet hij heel snel rond te komen.
Geduld is niet zijn sterkste kant. Hier kan zeker nog wel verbetering in komen. Ozzy kan met (oudere) kinderen die honden zijn gewend zijn en de grenzen van de hond kunnen respecteren. Hij is redelijk waaks maar is snel weer rustig en heeft enigszins jachtinstinct. Als hij een konijn ziet gaat hij erachter aan maar laat zich ook weer goed terugroepen.

Ozzy zoekt een energieke baas die lekker met hem op pad gaat, maar ook met hem gaat trainen want daar zet hij zich voor 150 % in. Thuis is hij een rustige hond als hij maar lekker uit is geweest. Hij ligt heel graag op de bank naast zijn baasje te knuffelen. Andere honden meestal geen bezwaar, katten onbekend.
Ozzy is zeer recent chemisch gecastreerd. Wij verwachten van de nieuwe eigenaar dat Ozzy gecastreerd gaat worden.