Valkyria

Ras: 
border colli
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
17-07-2014
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Gereserveerd

Deze knapperd heet Valkyria. Ze werd gevonden door de mensen van het asiel toen ze alleen midden op een weg liep.
Het lijkt erop dat Valkyria doof is, de dierenarts heeft haar onderzocht maar kan geen afwijkingen ontdekken. Gelukkig is deze dame best slim en ze reageert goed op gebaren. Eén van de vrijwilligers heeft haar vertrouwen gewonnen en zij gaan samen wandelen zonder riem en Valkyria volgt haar keurig. Haar nieuwe baas zal dus een beetje moeten improviseren maar dan heb je aan Valkyria een superhond.
Aan de lijn meelopen heeft ze al geleerd en dat gaat erg goed.

Valkyria is 25 kg en 59 cm schofthoogte.

In het begin is ze wat terughoudend, ze heeft waarschijnlijk wat nare ervaringen in het verleden. Maar als ze doorheeft dat iemand het goed met haar voorheeft, dan is het ook goed. Ze vindt het wel erg naar als mensen naar haar staren (dit vinden de meeste honden niet fijn) en dan blaft ze om hen te laten stoppen. Verder is ze redelijk rustig. Ze wil best even spelen, maar ligt ook graag op de bank. J

Valkyria kan goed overweg met andere honden en katten zijn geen probleem, ze loopt erbij weg.
Waar wel rekening mee gehouden moet worden is haar doofheid. Als een hond in het gezin bijvoorbeeld gromt dan hoort Valkyria dit niet. Dit is wellicht wat extra opletten met eten geven en speelgoed in het begin. Uiteraard ook afhankelijk van de bezitterigheid van de andere hond.

Niet al te drukke kinderen vanaf 10 jaar vindt Valkyria erg leuk. Maar ook zij moeten dus wat een gebarentaal gebruiken om Valkyria te laten begrijpen wat er bedoelt wordt.

Wie geeft deze knappe meid een fijn huis?

Contactpersoon voor dit dier: