Lys (In NL)

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
31-5-2016
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Gereserveerd

Dit aandoenlijke, jonge teefje van 2 jaar werd gevonden op straat. Ze bevond zich midden in het verkeer op een rotonde, en is gelukkig in veiligheid gebracht. Nu zit ze in het asiel in Plasencia. Lys heeft nog meer pech gehad. Vlak voor de zomer is ze aangevallen door de andere honden en hierdoor zwaar gewond geraakt. Gelukkig is ze weer helemaal hersteld. Helaas komen dit soort gevechten vaker voor omdat het asiel vol zit en de honden daarom weinig ruimte hebben.
Het wonderlijke is dat Lys na het gevecht zelf ook een metamorfose heeft ondergaan. In het begin was ze eerst wat afwachtend, maar ze is nu minder bang en lijkt zelfverzekerder. Ze is alleen nog wat verlegen. Ze krijgt veel extra aandacht van de vrijwilligers!

Lys weegt 15 kilo en is 55 cm hoog. In het asiel is ze met andere honden samen, dat gaat heel goed. Ze vindt het fijn om wat aandacht en een knuffel te krijgen. Ook is ze gek op rennen en wandelen. Hoe ze met katten omgaat is nog niet bekend, dit kan getest worden. De vrijwilligers van het asiel denken niet dat ze jachtinstinct heeft, aangezien ze nog erg jong is. Wel zal ze nog het een en ander moeten leren. We weten niet of ze ooit in huis heeft geleefd. Maar met wat training en geduld gaat dat vast helemaal goed komen! We denken dat het voor Lys goed is als ze bij een andere hond kan worden geplaatst.

We hopen snel een baas te vinden voor deze jongedame zodat ze veilig op kan groeien tot een heerlijke hond. Bent u de match waarnaar ze op zoek is?

Contactpersoon voor dit dier: