Wat komt er allemaal kijken bij het adopteren?

We vinden het heel fijn dat u interesse heeft in het adopteren van een hond via onze stichting.

In dit deel van de website kunt alle informatie vinden over de procedure en wat er bij komt kijken. Onder de verschillende menu-onderdelen onder adoptie kunt u doorklikken naar specifieke informatie.

We zullen hieronder uitleggen hoe onze adoptieprocedure verloopt. 

Nadat iemand interesse toont voor één van onze honden, sturen wij een vragenformulier. Op dit formulier kunt u uw gegevens invullen, maar ook kunt u er nog vragen kwijt over de hond of over de procedure. Uiteraard vragen wij u ook naar uw huiselijke situatie om te kunnen beoordelen of de hond bij u past. 
Tijdens de adoptieprocedure is er altijd telefonisch contact met één van onze vrijwilligers. 
Wanneer u besluit om één van onze honden te adopteren, komt er iemand van onze stichting bij u langs. Samen nemen we dan nog enkele belangrijke zaken door, bijvoorbeeld: is de omheining van de tuin in orde? Dit lijkt soms wat overdreven, maar realiseert u zich dat de hond in een voor hem of haar vreemde situatie komt. Vaak gaat dit gelijk goed, maar soms is de hond van slag en wil ontsnappen. Een klein gaatje in de omheining of een kiertje van een deur is dan al genoeg voor de hond om te ontsnappen en dat willen we uiteraard voorkomen. 
Vlak voor de aankomst ontvangt u van ons nog een digitaal aankomstboekje met tips voor de aankomst en de eerste periode van gewenning. 


Regelmatig komen onze honden aan in Nederland met een erkend transporteur. Bij de aankomst is altijd iemand van onze stichting aanwezig. Wij vragen u om een halsband en twee lijnen mee te nemen. De vrijwilliger neemt een veiligheidstuig voor uw nieuwe maatje mee. Dit tuig kunt u bij ons kopen of teruggeven nadat de hond helemaal gewend is en het niet meer gebruikt wordt. 
 

 

 

De eerste dagen na plaatsing heeft u regelmatig contact met één van onze vrijwilligers. Schroomt u niet om vragen te stellen. We hebben inmiddels een ruime ervaring en kunnen u vaak helpen of geruststellen bij onzekerheden.
Mocht er iets niet lopen zoals u hoopt, dan kunnen wij in overleg ook contact leggen met onze gedragstherapeut. Het gaat er uiteindelijk om dat uw hond zoveel mogelijk op zijn gemak is en u blij bent met uw nieuwe huisgenoot. 

Na een aantal maanden komen wij nog eens langs om te zien of alles goed gaat en of er nog vragen zijn. 

Alle honden zijn bij aankomst gechipt. Wij zorgen ervoor dat deze chip geregistreerd wordt, zodat de hond snel weer herenigd kan worden met zijn baas als hij onverhoopt toch een keer de weg kwijt is.