Over Dierensteun La Vida

Stichting Dierensteun La Vida is in maart 2009 opgericht.

Wij houden ons bezig met het plaatsen van kansarme honden, oudere honden en honden met een handicap. Deze laatste doelgroep heeft het extra moeilijk om een nieuw thuis te vinden.

Wij staan 100% achter deze visie en waar mogelijk krijgen oudere en gehandicapte dieren voorrang bij het plaatsen. Ook hebben wij verschillende opvanggezinnen en honden die virtueel geadopteerd zijn en door financiële bijdragen een hondwaardig bestaan kunnen leiden. U kunt hen vinden bij de virtuele adoptiedieren. Deze honden blijven onder de hoede van de stichting zodat zij onbekommerd van een goed verzorgde oude dag kunnen genieten.
Wij werken voornamelijk samen met protectora de animales y plantes Plasencia en Recal in Almendralejo. De dieren uit deze streek hebben in hun eigen omgeving geen kans op herplaatsing. Het leven in het asiel is weliswaar vele malen beter dan het leven op straat of aan een ketting, maar we gunnen hen zoveel meer…! Door deze samenwerking zijn al vele honden en bazen gelukkig met elkaar.
Naast deze samenwerking bemiddelen wij ook regelmatig voor de herplaatsing van oudere honden die om wat voor reden dan ook niet meer bij hun huidige eigenaar kunnen blijven.
Bij Dierensteun La Vida werken uitsluitend vrijwilligers die er met elkaar voor zorgen dat de plaatsing tot stand komt. We gaan zeer secuur om met onze honden en met onze (aspirant-)adoptanten. Een adoptie komt pas tot stand na wederzijds veel informatie verkregen te hebben, door huisbezoeken en een vervolgtraject na adoptie.Verder zijn er taken als administratie, inzamelingen om geld te genereren en natuurlijk de website.
Wij wensen u veel plezier met het bekijken van onze website en mocht u vragen hebben, schroom niet ons te mailen of te bellen. De contactgegevens vindt u onder de knop “contact”.