Nieuws

Kamano hondenwandeling

Update: de hondenwandeling heeft het mooie bedrag van 75 euro opgebracht. 
Wij hopen dat alle honden en hun baasjes genoten hebben van het wandelen en de gezelligheid. 

Wij willen de mensen van Kamano hartelijk danken voor hun inzet en hulp. Super georganiseerd weer! 

Noteer in uw agenda: Hondenwandeling op 26 november a.s.. Loopt u gezellig mee? 🚶‍♀️🐕‍🦺🚶‍♂️Geef u dan op bij Kamano Dogconsultancy, op hun Facebookpagina vindt u de nodige informatie. De opbrengst is ditmaal is ten bate van Stichting Dierensteun La Vida 🍀

Veiligheid

Als de honden aankomen in Nederland krijgen ze van ons allemaal een veiligheidstuig en een penning. 
De eerste tijd is spannend voor uw nieuwe huisgenoot, hou hem daarom altijd aan de lijn als u naar buiten gaat met dit veilige tuig aan. 
Ook adviseren wij een halsband met de penning altijd aan te laten. Mocht uw hond dan onverhoopt toch weglopen, dan is de kans het grootst dat hij snel weer thuis is. 

Kerstdonatie 2021

 

DANK! DANK! DANK! DANK!
Aan onze oproep voor hulp is veel gehoor gegeven. Van de donaties konden o.a. de oogoperatie van Goldy en de operatie aan het gebroken pootje van Jose worden betaald. Heel erg bedankt lieve donateurs!

 

 

December 2021

Mag ik iets vragen, namens al mijn vriendjes en vriendinnetjes?

ASIEL IN PLASENCIA GROEIT UIT ZIJN JASJE 

Hoe graag we ook zouden willen, het asiel in Plasencia wordt helaas niet steeds leger. In tegendeel, ondanks alle inspanningen om de beessies aan een fijn thuis te helpen, raakt het asiel steeds voller. De kennels barsten uit hun voegen! 

Daarom is er een begin gemaakt aan het plaatsen van extra kennels. Dit is natuurlijk kostbaar en komt bovendien bovenop de grote kosten voor voer, medicatie en dierenartskosten. Wanneer we ook de komende winter de honden die op straat belanden, willen blijven helpen dan zijn meer kennels onmisbaar!

La Vida Hondenwandeling 14 september 2019

Na de ontvangst met een kopje koffie/thee en een appelpunt gingen 40 enthousiaste tweebeners en hun viervoeters op pad in de mooie Soesterduinen. Het was prachtig weer en er werd door mens en dier volop genoten. Fijn hoe goed de - voor elkaar toch onbekende - honden met elkaar omgaan. 

Natuurlijk was er na afloop nog een gezellig samenzijn met de Spaanse vrijwilligers en de Altijd-Prijs-Loterij. Voor de Spaanse vrijwilligers  is het fantastisch te zien hoe goed "hun honden" terechtgekomen zijn, het maakt dat zij dit intense werk kunnen blijven doen!

JAARLIJKSE HONDENWANDELING 2018

Wat een geweldige stralende middag hebben we ook dit jaar weer gehad tijdens de jaarlijkse hondenwandeling in Soest! Zo fijn om alle adoptanten weer te zien, en natuurlijk alle adoptiehonden die bij deze mensen hun thuis hebben gevonden. Hartverwarmend! Ook voor de vrijwilligers die speciaal uit Spanje van het asiel Plasencia waren overgekomen was het fijn om te zien hoe goed de honden, waar zij vaak vele jaren voor hebben gezorgd, terecht zijn gekomen. Helaas konden dit jaar Fatima en Lucia van Chiripaina er niet bij zijn omdat de geplande aankomst op vrijdag niet kon doorgaan.

Doody (Yedra) geopereerd

Wat misschien nog niet iedereen van La Vida weet is dat wij ook een aantal hondjes in pleegopvang hebben die door hun aandoening of leeftijd niet of zeer moeilijk plaatsbaar zijn. Wij vinden dat iedere hond een kans moet krijgen op een eigen thuis en de liefde van een eigen baasje. Maar soms lukt dan gewoonweg niet door leeftijd of aandoening. Gelukkig hebben we een aantal lieve opvangadressen waar deze honden dan terecht kunnen zodat zij hun laatste jaren niet in een asiel hoeven te slijten.

Een nieuwe bus!!

Lieve hondenliefhebbers/relaties van Dierensteun La Vida,
U weet het vast nog wel: enkele weken geleden lieten wij u weten dat de autobus van Fatima, waarmee zij honden naar Nederland en Belgie vervoert, onherstelbaar was beschadigd.
We zijn daarop, samen met Galgo Save Belgium in België, Une Histroire de Galgos in Frankrijk en Dierensteun La Vida, een actie gestart om Fatima en de honden weer op weg te helpen.
Dierenliefhebbers in de drie landen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om te doneren. En hoe!

Help Fatima en de honden weer op weg

Dierensteun La Vida, Galgo save Belgium (België) en Une histoire de Galgos (Frankrijk) hebben de handen ineen geslagen om Fatima van het asiel Chiripaina en alle honden van Extramedura door te helpen met de aanschaf van een auto.
De vrachtwagen van Fatima, vrijwilliger en beheerder van het asiel Chiripaina is na meer dan 350.000 km van trouwe dienst nl. onherstelbaar beschadigd.

La Vida Hondenwandeling

Het was weer een geweldige hondenwandeling zaterdag 30 mei 2015! Zoveel gelukkige honden en blije baasjes. En dan de vrijwilligers uit Spanje die 'hun' honden terugzien MET eigen baasjes. 
Hier vindt u het fotoverslag van deze zonnige dag.  Bedankt weer Nel van Wijngaarden voor de fantastische foto's.
Voor diegene die een professionele afdruk willen van één van de foto's, dit is mogelijk! Neemt u dan alstublieft contact op met Nel van Wijngaarden via: dierenpootjes@gmail.com