Nieuws

NOODKREET VOOR KLEINE PEPPER

We vallen met de deur in huis: kunt u ons helpen Pepper te helpen? Deze jonge hond van pas 6 maanden was al gereserveerd door een lieve familie in Nederland, maar bleek toen plotseling met spoed geopereerd te moeten worden aan allebei zijn heupen. Financieel een onmogelijke opgave voor de adoptanten. Om te voorkomen dat Pepper ondraaglijk zou gaan lijden besloot men in Spanje direct te gaan opereren. Orthopedische operaties zijn ontzettend kostbaar, maar niets doen was geen optie! De ingreep is een enorme aanslag geweest op de reserves van het asiel.

JAARLIJKSE HONDENWANDELING 2018

Wat een geweldige stralende middag hebben we ook dit jaar weer gehad tijdens de jaarlijkse hondenwandeling in Soest! Zo fijn om alle adoptanten weer te zien, en natuurlijk alle adoptiehonden die bij deze mensen hun thuis hebben gevonden. Hartverwarmend! Ook voor de vrijwilligers die speciaal uit Spanje van het asiel Plasencia waren overgekomen was het fijn om te zien hoe goed de honden, waar zij vaak vele jaren voor hebben gezorgd, terecht zijn gekomen. Helaas konden dit jaar Fatima en Lucia van Chiripaina er niet bij zijn omdat de geplande aankomst op vrijdag niet kon doorgaan.

Hondenwandeling september 2017

Het is altijd een hoogtepunt in het jaar, dus ook dit jaar organiseerde La Vida weer een hondenwandeling voor alle adoptanten en 'onze' adoptiehonden in de Lange Duinen te Soest. Lekker wandelen en onderling ervaringen uitwisselen. Met een wat onzeker weerbericht was het best spannend of we droog konden gaan lopen. Maar de weergoden waren ons goed gezind. Precies tussen de buien door hebben we samen met ruim 70 mensen en 40 honden genoten van een mooie route door de duinen en een geweldige loterij.

Het was weer een feestje op 1 april

En ook op 1 april 2017 zijn alle honden, 13 maar liefst, veilig en op tijd aangekomen. Iedere keer is het weer een feestje om de baasjes met hun  adoptiehonden te verenigen. Wat een blije gezichten.
Er kwamen dit keer 3 pups mee die worden opgevangen en geplaatst via onze vrienden in Zeeland. De 10 volwassen honden waren allemaal al geadopteerd. Heel veel geluk met elkaar en namens alle vrijwilligers: heel hartelijk bedankt voor uw keuze voor een Spaanse asielhond!

De lege bus kon daarna weer vol gedoneerd voer terug naar Spanje. Alle donateurs: heel erg bedankt!

Doody (Yedra) geopereerd

Wat misschien nog niet iedereen van La Vida weet is dat wij ook een aantal hondjes in pleegopvang hebben die door hun aandoening of leeftijd niet of zeer moeilijk plaatsbaar zijn. Wij vinden dat iedere hond een kans moet krijgen op een eigen thuis en de liefde van een eigen baasje. Maar soms lukt dan gewoonweg niet door leeftijd of aandoening. Gelukkig hebben we een aantal lieve opvangadressen waar deze honden dan terecht kunnen zodat zij hun laatste jaren niet in een asiel hoeven te slijten.

Hondenwandeling 18 juni 2016

Het was weer geweldig genieten zaterdag 18 juni 2016 voor adoptanten en honden op de jaarlijkse hondenwandeling van Stichting Dierensteun La Vida. Meer dan veertig voormalige asielhonden waren met hun Nederlandse baasjes voor een gezamenlijke wandeling in de Lange Duinen van Soest. Gezellig samenzijn en uitwisselen van ervaringen tijdens  een bak koffie met een stuk appeltaart en een flinke bak water voor de honden. Gelukkig viel het mee met het weer, één fikse bui en toen kon de wandeling beginnen.

Spanje reis 2016

In de laatste week van mei is Stichting Dierensteun La Vida opnieuw afgereisd naar Spanje. Dit keer stond de reis in het teken van een werkbezoek aan de asielen in Spanje waar we nauw mee samenwerken: asiel Chiripaina en asiel Plasencia. Ook zijn we op bezoek geweest bij stichting Recal, een asiel in Spanje waar de vrijwilligers al 20 jaar lang heel erg hun best doen om het voor de honden zo goed mogelijk te maken.  Helaas worden ook hier de honden maar mondjesmaat geplaatst bij lokale baasjes.

STERILISATIEACTIE: Sterilisatie/castratie week februari 2016

Dankzij uw hulp werd het mogelijk om in Nederland genoeg medicatie en hulpmiddelen aan te schaffen voor de castratie/sterilisatieactie in Spanje. Zodat MARKdierenarts uit Vleuten, geheel belangeloos, samen met de vrijwilligers van Dierensteun La Vida, uiteindelijk 33 zwerfhonden in het Spaanse asiel Plasencia kon helpen. Het asiel waar ook veel van onze adoptie honden vandaan komen. Dierenarts Mark Huis in ’t Veld, zijn assistentes, de vrijwilligers van La Vida zijn op eigen kosten afgereisd naar Spanje en konden op woensdag beginnen met opereren.

Zwerfdierensymposium

Zondag 22 november 2015 was het bestuur van La Vida aanwezig op het zwerfdierensymposium georganiseerd door het Stray Animal Foundation Platform. La Vida is aangesloten bij dit platform. Tijdens deze dag werden er interessante lezingen gehouden. Onder andere over de aanwas van buitenlandse honden in Nederland. Carien Radstake heeft hier een artikel over geschreven. Er bestaan veel vooroordelen over de aantallen honden die ons land binnenkomen vanuit het buitenland.

Een nieuwe bus!!

Lieve hondenliefhebbers/relaties van Dierensteun La Vida,
U weet het vast nog wel: enkele weken geleden lieten wij u weten dat de autobus van Fatima, waarmee zij honden naar Nederland en Belgie vervoert, onherstelbaar was beschadigd.
We zijn daarop, samen met Galgo Save Belgium in België, Une Histroire de Galgos in Frankrijk en Dierensteun La Vida, een actie gestart om Fatima en de honden weer op weg te helpen.
Dierenliefhebbers in de drie landen hebben gehoor gegeven aan onze oproep om te doneren. En hoe!

Help Fatima en de honden weer op weg

Dierensteun La Vida, Galgo save Belgium (België) en Une histoire de Galgos (Frankrijk) hebben de handen ineen geslagen om Fatima van het asiel Chiripaina en alle honden van Extramedura door te helpen met de aanschaf van een auto.
De vrachtwagen van Fatima, vrijwilliger en beheerder van het asiel Chiripaina is na meer dan 350.000 km van trouwe dienst nl. onherstelbaar beschadigd.

La Vida Hondenwandeling

Het was weer een geweldige hondenwandeling zaterdag 30 mei 2015! Zoveel gelukkige honden en blije baasjes. En dan de vrijwilligers uit Spanje die 'hun' honden terugzien MET eigen baasjes. 
Hier vindt u het fotoverslag van deze zonnige dag.  Bedankt weer Nel van Wijngaarden voor de fantastische foto's.
Voor diegene die een professionele afdruk willen van één van de foto's, dit is mogelijk! Neemt u dan alstublieft contact op met Nel van Wijngaarden via: dierenpootjes@gmail.com

Nieuwe samenwerking

Wellicht heeft u, wanneer u onze nieuwsbrief ontvangt, al gelezen dat wij een samenwerking zijn aangegaan met een stichting in Burgos, Noord-Spanje? Tiempo de Esperanza, ofwel Hope Time.

Hoewel in het Spaans is het misschien leuk een kijkje te nemen op de Facebook-pagina van de stichting.  Zij werken niet vanuit een asiel om honden op te vangen en te herplaatsen, maar doen dit alleen met hulp van opvanggezinnen.