Vilma

Ras: 
pointer
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
4-01-2016
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Adoptie

Deze knappe meid heet Vilma, een pointerdame. Zij is waarschijnlijk zoekgeraakt tijdens het jagen, ze werd gevonden vlakbij een weg. Ze heeft wel jachtinstinct, in het asiel zit ze regelmatig te loeren naar de vogels.

Vilma is gek op andere honden, groot en klein, dat maakt haar niet uit. We denken dat ze ook het beste op haar plaats is samen met een andere hond. Voor katten is ze vriendelijk.

Echt bang is Vilma niet, maar als ze nieuwe mensen ontmoet is ze wel erg verlegen. Ze komt dan heel langzaam naar je toe om kennis te maken. Rust en geduld zijn belangrijk voor haar. Van onverwachte bewegingen schrikt ze en duikt dan een beetje weg. Maar als ze je eenmaal kent is ze lief en aanhankelijk, ook met kinderen gaat ze prima om.

Vilma is pas een jaar of vier a vijf en vindt het dan ook heerlijk om te spelen. Ze is nieuwsgierig, maar na het spelen neemt ze ook haar rust.
Ze zou goed passen in een gezin.

Gezien haar afkomst denken wij dat ze niet eerder in een huis heeft gewoond. Huisregels en zindelijkheid zal ze dus nog moeten leren. Onze ervaring is dat de meeste honden dat snel door hebben.

Vilma weegt nu 22 kg en is 59 cm hoog.
Ze kijkt ernaar uit om te verhuizen naar een liefdevolle baas of gezin.

Contactpersoon voor dit dier: