Werkbezoek 7 tot 14 april 2019

Dit jaar ging Joke met haar nieuwe collega’s Dorien en Lotte op werkbezoek in Spanje.

Na aankomst in Madrid gelijk de auto ophalen en richting Badajoz, waar we eerst Fatima bezoeken.
Na 3,5 uur rijden worden we warm onthaald. Na een heerlijke maaltijd, mooie gesprekken en gezelligheid vertrekken we weer richting Plasencia. Wegens privé omstandigheden van Fatima konden we daar helaas niet blijven. Wij mogen de hele week bij Salud logeren. Na nog een flinke autorit worden we ook hier warm onthaald door de vrijwilligers met weer een tafel vol lekkers. Het was een mooie eerste lange dag.

 

Op maandag 8 april zijn wij naar het asiel in Plasencia geweest. Voor Dorien en Lotte de eerste keer. Wel een traantje gelaten. We hebben daar de lieve verzorgers Kike en Tony ontmoet. Alle honden gezien, gefotografeerd en geknuffeld die los liepen. ‘s Middags bij vrijwilligers gegeten, wat speciaal dat je zo welkom bent. Wat een mooie mensen.

 

Dinsdag 9 april was het regenachtig en hebben we in de middag toen het droog werd namens de stichting 500 kg voer gedoneerd aan het asiel.

Woensdag 10 april waren we uitgenodigd bij Sandra. Zij is ook een van de vrijwilligsters die vaak honden opvangt die beter in een huis situatie verblijven i.p.v. het asiel wachtend op een definitief huis.

Donderdag 11 april hebben wij samen met Salud een bezoek gebracht aan Mada, zij beheert het asiel Recal. Een voormalig dodingsstation. Dat maakte we veel indruk. Wij proberen haar zo nu en dan ook te helpen. Er waren veel galgo’s op dat moment omdat in februari het jacht seizoen eindigt en de jagers als een beetje menselijk zijn ze afgeven bij het asiel.
 


Vrijdag 12 april zijn we naar het asiel in Plasencia gereden waar een nestje was geboren. Nog nooit voorgekomen en ook absoluut niet de bedoeling. Maar nu ze er zijn wordt hier ook goed voor gezorgd. Gelukkig zijn er inmiddels al 2 geadopteerd in Spanje. In de middag hebben we bij Sandra met een aantal vrijwilligers paella gegeten als dank voor onze komst naar Spanje.

Zaterdag 13 april, zoals elke zaterdag waren er ook vandaag ook weer veel vrijwilligers uit de stad om met de honden uit het asiel te wandelen. Wat een fijn moment voor de honden, en wat fantastisch om al die vrijwilligers te zien. Na afloop van de ochtend was er nog een lunch en een dank je wel. Afscheid genomen want morgen gaan we weer terug naar Nederland.

Zondag 14 april, helaas ging de tijd weer veel te snel en is de week omgevlogen. Hebben een hoop mooie herinneringen gemaakt en de liefde en passie van de vrijwilligers in Spanje gezien. Van iedereen hebben we afscheid genomen voor nu en zijn in de auto weer richting Madrid gegaan voor onze vlucht naar Amsterdam. We hopen een aantal vrijwilligers uit Spanje weer te zien in september bij onze jaarlijkse wandeling.