IN HET ZONNETJE: RUMBO

Onze grote vriend Rumbo verdient het om in het zonnetje gezet te worden!

Rumbo heeft half januari dit jaar het zonnige Spanje verlaten om de liefde en aandacht te vinden in Nederland, waar hij geadopteerd was. Helaas bleek dat er geen chemie was tussen Rumbo en de reeds aanwezige (ongecastreerde) reu in het gezin. Dit heeft er toe geleid dat Rumbo niet meer bij het adoptiegezin kon verblijven en het team van La Vida heeft een nieuw, maar tijdelijk onderkomen voor hem geregeld.
We zijn met spoed op zoek naar een nieuw gezin voor deze adonis, die net zo lief is als hij groot is. Dit kan een tijdelijk opvanggezin zijn totdat er een nieuw adoptiegezin is gevonden, maar het zou natuurlijk heel erg fijn zijn als hij gelijk een nieuw huis vindt!

Zoals veel asielhonden ervaren, is de komst naar een nieuwe (woon)omgeving spannend. Honden zijn gevoelige dieren en kunnen in nieuwe en onbekende situaties gedrag vertonen wat misschien niet echt wenselijk is, zoals onzindelijkheid. Rumbo is van nature een zindelijke hond, maar doordat de huidige leefomgeving hem onvoldoende ruimte biedt om te bewegen en te spelen, zien we onzindelijk gedrag ontstaan.
We zoeken dan ook een gezin dat Rumbo de tijd en gelegenheid geeft om te wennen, om te leren hoe het is om in een gezin te leven en waar regels en duidelijkheid met liefde worden gegeven.
Gezien de situatie in het eerste adoptiegezin, plaatsen wij Rumbo bij voorkeur als 'enig' hond of bij een sociaal teefje.

Wij kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent geworden. We hebben goed nieuws: Rumbo is te bezoeken in Noord-Holland! Meer informatie over Rumbo vindt u hier: 
https://www.dierensteunlavida.nl/honden/adoptie/grote-kruising-rumbo-ned...
Neem voor vragen contact op met het team van La Vida via info@dierensteunlavida.nl of via Joke Feitsma 06-41923104.