Kiara en Manu

Ras: 
Kruising herder
Geboortedatum: 
01-01-2007 en 01-01-2010
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
is al wat ouder
Status: 
Adoptie

Voor dit bijzondere en onafscheidelijke paar zoeken wij de gouden kans op een eigen huis! Kiara en Manu kunnen niet zonder elkaar, zij zullen daarom alleen samen geplaatst worden. Kiara heeft zich de laatste jaren ontfermd over haar vriend Manu. Door Kiara komt Manu steeds meer los en kan hij mee wandelen. We weten dat we een speld in de hooiberg zoeken, maar we hopen dat wij die speld kunnen vinden. Vindt u ook niet dat zij samen na 6 jaar asiel die kans verdienen?!
De vrijwilligers uit Spanje hebben ons de vraag gesteld of wij ons best willen doen voor dit lieve koppel!

Beide zijn een kruising herder. Kiara (zwart) is het teefje van 35 kilo, ze is 75 cm hoog. Manu is een reu van 40 kilo en is 67 cm hoog.

Kiara is een heel vriendelijke en intelligente dame. Ze is aanhankelijk en vrolijk, ze maakt makkelijk contact met mensen en knuffelt graag. De vrijwilligers hebben nooit ook maar enig teken van wantrouwen in haar gezien. Ze kan goed overweg met mannen, vrouwen en kinderen. Ze is altijd weer blij als ze mee naar buiten mag, tijdens het wandelen gedraagt ze zich keurig, ze trekt niet aan de riem. Ze reageert alleen op honden als die bijvoorbeeld fel naar haar blaffen. We denken dat ze dit doet om Manu te beschermen. Ze kan dan soms licht aan de riem trekken, niet met veel kracht. Kiara zit vanaf 2013 in het asiel.

Manu is een stuk onzekerder dan Kiara. Hij kan het soms prettig vinden om geaaid te worden, hoewel zijn eerste reactie is om zijn hoofd te laten zakken uit angst. Hij loopt goed mee aan de riem, vooral op rustige plaatsen. De vrijwilligers hebben hem nog nooit horen blaffen en hij heeft nog nooit een andere hond kwaad gedaan. Hij is echter wel snel bang. Hij kan beter overweg met vrouwen, mannen vindt hij erg spannend. Hij houdt ook niet van lawaai of drukke situaties, daar schrikt hij van. Als dit soort situaties zich buiten voordoen is het van groot belang om hem goed aangelijnd te hebben, omdat hij anders zal proberen te vluchten. Ondanks zijn angst is Manu een ontzettend lieve hond, die het verdient om met zijn trouwe maatje Kiara een thuis voor altijd te krijgen. Manu zit vanaf 2012 in het asiel.

Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat Kiara Leishmania (zandvliegziekte) heeft. Zij zal daarvoor dagelijks een onderhoudsdosering medicatie nodig hebben. Ook is het verstandig dat regelmatig het bloed wordt gecontroleerd, bijv. één keer per jaar. Op onze website onder het kopje 'adoptie/Middellandse zeeziekten' kunt u meer lezen over Leishmania.

Bent u de rustige ervaren (vrouwelijke) baas met een huis buiten de stad, die dit prachtige duo in huis neemt? Beide honden zitten samen al ruim 5 jaar in het asiel. Ze zijn allebei op straat gevonden.

Contactpersoon voor dit dier: