Tyson

Ras: 
Grote kruising
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
01-05-2014
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
18-04-2017

Deze vriendelijke grote jongen werd gevonden in zijn eentje dwalend door Struga - Macedonie toen hij nog een pup was door een lieve vrouw die daar ook zwerfhonden voert en opvangt.
Pups en zieke honden vangt zij op, maar volwassen honden moeten noodgedwongen op straat blijven omdat er geen plek is in de opvang. 
Eén van onze vrijwilligers vond dit een nare gedachte omdat veel honden op straat worden aangereden. Zij heeft ons gevraagd te proberen een baasje voor Tyson te vinden omdat hij een vriendelijke, zachtaardige hond is.
Dat is gelukt en inmiddels woont Tyson, die nu Thijs genoemd wordt, alweer anderhalf jaar in Nederland.
Helaas moet Thijs nu herplaatst worden, door persoonlijk omstandigheden kan zijn vrouwtje niet langer voor hem zorgen.

Thijs is sociaal met andere honden en is opgrgroeid met katten. Dat gaat allemaal prima. Ook naar mensen is hij sociaal maar hij is zeker geen macho-hond en heeft een consequente maar lieve baas nodig. Ook omdat hij nu af en toe wat streken uithaalt die wij niet zo leuk vinden. Hij wil bijvoorbeeld achter joggers aan en probeert hen dan in de bil te happen. Hij heeft dus echt iemand nodig die hem leiding geeft zodat hij weer netjes meeloopt.
In huis is hij rustig en hij is gek op spelen en kroelen. Maar uiteraard heeft hij wel zijn beweging en afleiding nodig, het is nog een jong dier en hij wil graag van alles ontdekken.

Tyson is een grote hond, zo'n 60 cm hoog en ongeveer 30 kilo zwaar.
Wie heeft er ervaring met honden en kan Thijs geven wat hij nodig heeft?
 

Contactpersoon voor dit dier: