Chula

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
31-03-2014
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
25-07-2020

Wat een schatje om te zien he, onze Chula?
Onbegrijpelijk dat dit hondje al sinds 2014 in het asiel woont maar steeds over het hoofd wordt gezien. Daarom willen we haar nu in de schijnwerpers zetten zodat ook zij een eigen huis krijgt.

Chulo is niet moeilijk in de omgang, ze kan goed overweg met andere honden, is gek op kinderen en kan ook samen met katten. Ze is gek op mensen die ze kent, heel soms is ze in het begin wat bangig van grote mannen. Maar eenmaal bekend is ze vrolijk en lief en ze geeft ook kusjes.

Haar vorige baas heeft haar achtergelaten bij een drukke weg. En trouw als Chula is, wilde ze niet van de weg af omdat ze wachtte op haar baas. Die heeft zich echter nooit meer gemeld.
We zijn voor Chula op zoek naar mensen met geduld en al wel een beetje ervaring met honden. Vooral in het begin is Chula nog verlegen en kan ze ook angstig reageren op onbekende dingen, vooral harde geluiden.
Het is voor haar dus heel belangrijk om haar langzaam te laten wennen en in het begin alles een beetje saai te houden. Steeds hetzelfde rondje uit bijvoorbeeld wordt al snel bekend en geeft dan zekerheid.

In het asiel gaan zaterdag altijd vrijwilligers wandelen met de honden. Chulo wordt dan vaak mee uit genomen door kinderen. Maar wel wat rustigere kinderen, al teveel drukte is niets voor Chula.

Chula is ook tijdelijk in een pleeggezin geweest om te zien hoe ze reageert in een huiselijke omgeving. Ze bleek zich prima aan te passen, was zindelijk op een enkel ongelukje na en is erg gehoorzaam en slim. Ze leert graag en is ook goed te verleiden met een snoepje.
Ook autorijden vindt ze hartstikke leuk.

Chula is 50 cm hoog en weegt 19 kg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Feitsma per mail op joke@dierensteunlavida.nl of per telefoon op 06-41923104