Cielo

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
01-01-2011
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
27-05-2017

Cielo is een teefje (gecastreerd) van ongeveer 3-4 jaar oud en ca. 55 cm.

Cielo is bij het asiel gebracht met een verwonding aan haar voorpoot, waardoor haar poot geamputeerd moest worden. Deze operatie is goed geslaagd en ze kan goed uit de voeten met haar ene voorpootje. Cielo is daarnaast ook Leishmania-positief, maar de ziekte is niet actief en zij heeft hiervoor momenteel geen medicatie nodig.

Cielo is een vrolijke en zachtaardige hond die al gewend is om in huis te leven. Ze is speels, nieuwsgierig en sociaal met andere honden, is zindelijk, kan na gewenning even alleen blijven en loopt prima mee aan de riem. Met name buitenshuis kan ze nog wel wat onzeker reageren in drukke situaties.

Cielo is met vreemde mensen wat afwachtend, maar als ze je eenmaal kent aanhankelijk en vriendelijk en graag in je nabijheid. Mannen vindt ze vaak nog wat spannender en daarbij heeft ze wat meer tijd nodig om op haar gemak te zijn. Cielo is erg lief met kinderen en kan geplaatst worden bij wat oudere, rustige kinderen. Cielo heeft jachtinstinct en we plaatsen haar daarom niet bij katten. Een toekomstige baas moet er rekening mee houden dat zij niet overal los kan lopen. Ondanks haar handicap kan zij erg snel zijn. De aanwezigheid van een andere vriendelijke en stabiele hond is een pré.

Cielo is gecastreerd, negatief getest op Ehrlichia en Babesiose en in het bezit van een chip en paspoort. Cielo verblijft vanaf maart 2016 in een opvanggezin in Nederland.
Zie voor meer informatie de website van Zwerfdier in Nood: http://zwerfdierinnood.nl/beschikbaar/honden-ter-adoptie/product/cielo/