Dixie

Ras: 
podenco
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
17-04-2019
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
jonger dan een jaar
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
28-03-2020

In het begin nog wel verlegen maar als ze je eenmaal kent is Dixie een vrolijk, speels hondje.
Dat ze in het begin nog wat verlegen is komt waarschijnlijk door haar achtergrond. Haar moeder is namelijk een bang podencootje en Dixie en haar zusje zijn op straat geboren. De moeder liet zich niet vangen dus uiteindelijk zijn Dixie en haar zusje met een vangkooi gevangen.

De pups waren toen in een slechte conditie en moesten in quarantaine in verband met mogelijke besmetting naar andere honden. Ze mochten toen in een pleeggezin en daar heeft Dixie veel geleerd en ze is ook weer helemaal opgeknapt gelukkig.
Dixie loopt keurig mee aan de lijn en is zindelijk in huis.

Ze is gek op andere honden en een stabiele hond in het gezin zou voor Dixie heel fijn zijn. Ze kan dan het goede voorbeeld overnemen. Dixie kan ook samenwonen met een kat.
Mensen vindt ze leuk, maar ze wil ze wel graag eerst leren kennen.

Door haar verleden kan ze nog wel eens schrikken van onbekende dingen en het is belangrijk om hier goed rekening mee te houden. Dixie is klein ( nog slechts 7 kilo) en watervlug dus zij moet echt een veiligheidstuig om, om ontsnappen te voorkomen. Dit tuig kan gekocht worden bij de stichting, er zijn meerdere maten op voorraad zodat Dixie de juiste maat krijgt.

Dixie is slim en actief. We zoeken dus iemand die al wat ervaring heeft met honden en met haar bezig gaat. Zo’n slim hondje gaat zich anders vervelen en dan spelltetjes uitzoeken waar de baas meestal wat minder blij mee is. ;-)
Het voordeel is dat Dixie dol is op lekkers dus een beetje oefenen en goed belonen is de truuk bij haar.

Wie gaat er met dit leuke hondje aan de slag? Misschien een fijne hondencursus of een spel, Dixie gaat ervan genieten, dat is zeker!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Feitsma per mail op joke@dierensteunlavida.nl of per telefoon op 06-41923104.