Iron

Ras: 
staffordshire terrier mix
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
04-07-2016
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
02-08-2021

Iron ziet er misschien wel stoer uit maar dat is hij absoluut niet. Integendeel, hij is een grote lieverd die goed overweg kan met andere honden, katten en kinderen. Met kleine kinderen zijn we een beetje voorzichtig, niet omdat Iron ze iets zou doen, maar is best groot, hij weegt 29 kilo en is 61 cm hoog en wat lomp dus hij zou een kleintje omver kunnen lopen en dat is niet de bedoeling. Hij vindt het bijvoorbeeld leuk om bij zijn verzorgers met zijn voorpoten op de schouders te staan en hun gezicht te zoenen!

Iron woont al een aantal jaren in het asiel. Hij is gekomen toen hij nog een jonge hond was. Al die tijd heeft hij samengewoond met verschillende honden. Hij is erg sociaal. Zo kreeg een kennelgenoot van hem ooit een warmtetoeval. De hond viel neer vlakbij het hek van de kennel en vanaf de andere kant probeerde een hond de neergevallen hond te bijten. Iron heeft toen de flauwgevallen hond bij zijn nekvel gepakt en hem van het hek vandaag gesleept zodat de andere hond er niet meer bij kon.

Iron is ooit gewond geraakt aan zijn linkerachterpoot, zijn kruisband was gescheurd en hij is hieraan geopereerd. Bij de behandeling door de dierenarts was hij ook steeds erg braaf, ondanks de pijn die hij had. Inmiddels is zijn poot wel genezen maar loopt Iron nog wel wat mank. Zelf zit hij er niet mee, hij blijft op zijn achterpoten staan om zijn verzorger te knuffelen.

Iron vindt het fijn om te wandelen en loopt keurig mee aan de lijn. In huis is hij zindelijk. Na zijn pootwond heeft hij even bij een gastgezin gelogeerd en hij wachtte keurig tot hij mee naar buiten mocht. Ook heeft hij toen niet geblaft of iets stukgemaakt als hij even alleen moest blijven.

Op zijn tijd heeft Iron zijn speelkwartiertje, dan wil hij spelen en rennen, maar over het algemeen is hij geen druktemaker.
De vrijwilligers van het asiel zijn gek op hem, het is een lieverd met een groot hart en zij gunnen hem zo zijn eigen baasje.
 

Contactpersoon voor dit dier: