Valto

Ras: 
Groenendael herder
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
1-1-2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Gereserveerd

Deze prachtige, jonge hond is Valto, een Groenendael reu.  Hij is 68 cm hoog en weegt ongeveer 30 kilo. Valto is op jonge leeftijd verlaten en zwierf door de stad. Hij is in veiligheid gebracht, en zit nu al een tijdje in het asiel. Hoewel er goed voor hem wordt gezorgd, is het asiel niet de juiste plek voor hem.
Zoals kenners van het ras zullen weten, hebben Groenendaelers intensieve beweging nodig, dit geldt ook voor Valto. Hij is erg sterk, maar heeft een vriendelijk karakter. Valto maakt makkelijk contact met mensen. Voor zover bekend heeft hij geen jachtinstinct. Hij kan goed overweg met andere honden en met katten.

Uit het bloedonderzoek kwam naar voren dat Valto Leishmania (zandvliegziekte) heeft. Hij zal daarvoor dagelijks een onderhoudsdosering medicatie nodig hebben. Ook is het verstandig dat regelmatig het bloed wordt gecontroleerd, bijv. één keer per jaar. Op onze website onder het kopje 'adoptie/Middellandse zeeziekten' kunt u meer lezen over Leishmania. Op dit moment is de Leishmania volledig onder controle en zijn de bloedwaardes van Valto goed.

Bent u de actieve baas waar Valto mee op pad mag?