Gaucho

Ras: 
Kruising Duitse herder
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
november 2016
Locatie: 
is nog in Spanje
Status: 
Gereserveerd

Deze jonge kruising Duitse herder werd gevonden in Sevilla toen hij ongeveer 4 maanden oud was. Hij was duidelijk de weg kwijt en volgde iedereen die langs kwam. Gelukkig heeft iemand hem uiteindelijk naar het asiel gebracht, waar hij nu in ieder geval een veilig onderkomen heeft.

Gaucho is een grote, sterke hond met de kleuren van een Duitse herder, maar met een ruwharige vacht. Het is een vrolijke en speelse hond. Hij kan soms best een beetje lomp zijn, maar is ook intelligent en leergierig. Gaucho is niet angstig of nerveus, maar wel heel actief. Hij blaft niet veel, hij laat zich wel eens horen vanuit zijn kooi omdat hij wat aandacht wil. Dat kunnen wij ons natuurlijk best voorstellen. Hij is erg gericht op mensen, hij is volgzaam van aard en is dol op knuffelen

Hij kan goed overweg met andere honden, hij mag daarin af en toe nog wel wat bijleren. Hij wil bijvoorbeeld zo graag met andere honden spelen dat hij soms wat teveel aandringt. Ook met katten is hij inmiddels getest en dit gaat prima (zie video op deze pagina). Hij reageert goed op kinderen, maar omdat hij zo sterk is en af en toe wat lomp, is het waarschijnlijk niet verstandig om hem bij (hele) jonge kinderen te plaatsten. Gelukkig is uit bloedonderzoek gebleken dat Gaucho geen Middellandse zeeziekten heeft.

Kortom: deze prachtige, jonge herderkruising zoekt een baas die van uitdaging houdt. Bent u dat?

Contactpersoon voor dit dier: