Pecas

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
31-12-2011
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
is al wat ouder
Status: 
In Memoriam
Overlijdensdatum: 
15-04-2021

Update 9 April

We ontvingen triest nieuws vanuit Spanje. Pecas bleek een ernstige maag/darmaandoening te hebben. Gezien de ernst hiervan in combinatie met de leeftijd van Pecas, vond de dierenarts het beter om hem te laten inslapen. 

Run free, lieve Pecas! 

 

Pecas is met zijn 10 jaren niet meer de jongste hond van het asiel, maar hij heeft nog wel steeds een puppy-face. Zijn gezicht toont hoe hij is, rsutig, lief en respectvol. Pecas is in het asiel terechtgekomen na een auto ongeluk. Een van zijn voorpoten was gebroken en het is niet goed geheeld, daarom is deze poot wat korter dan de andere en Pecas gebruikt de poot dan ook niet. Hij kan goed vooruit op drie poten, maar hij is niet dol op wandelingen.

Pecas verblijft meestal op de binnenplaats van het asiel, samen met andere honden, zowel grote als kleine en dat gaat prima. Onder een afdakje staat een bank en Pecas heeft daar zijn favoriete stek. Als een andere hond daar ligt, dan probeert met blaffen te zeggen: ga weg, dat is mijn plek. Soms lukt dat en dan pikt Pecas snel zijn plekkie in, maar als de hond blijft liggen dan zoekt hij een andere plek.
Omdat hij al wat ouder is, mag hij ‘s nachts in het kantoortje slapen waar het wat warmer is, maar het liefst zou hij in een huis wonen met zijn eigen comfortabele mand.

Pecas gaat goed om met andere honden en katten zijn ook geen probleem voor hem. Mensen vindt hij lief en als hij je eenmaal kent mag je hem aaien en wil hij ook wel met je spelen.
We plaatsen hem niet bij kleinere kinderen omdat hij op sommige plekjes, zoals zijn “slechte” poot niet geaaid wil worden en dan gromt. Een rustig gezin zonder kinderen of al wat oudere kinderen zou ideaal zijn voor hem.
Zijn nieuwe baas mag best een beetje lui zijn want lange wandelingen zijn aan Pecas niet besteed. Een beetje rondscharrelen in de tuin is al prima.

Pecas weegt 18,4 kilo en is 60 cm hoog.
Wie heeft er een fijne bank of mand voor deze knappe heer?

Contactpersoon voor dit dier: