Tobi

Ras: 
Kruising
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
15-07-2015
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Virtuele adoptie

Toby kwam op 22 januari dit jaar Nederland.Na zijn aankomst bleek al snel dat hij verder onderzoek bij de dierenarts nodig had.
In Spanje was er al vast gesteld dat hij  een oog probleem had maar na onderzoek bleek dat hij helemaal niets meer kon zien.Toby woont nu bij een gastgezin en dat gaat goed . hij loopt erg makkelijk mee via je benen.Trap lopen kan hij niet maar dat is geen probleem , hij laat zich gewoon oppakken en mee naar boven dragen en weer terug .

Helaas is zijn blindheid niet het enige probleem.Na verschillende onderzoeken is gebleken dat hij een voedselallergie heeft en erge jeuk daarvan heeft . Toby krijgt nu dus speciaal dieetvoer.
Ook aan zijn slechte (onder) vacht wordt nu gewerkt. De kapper heeft de ergste klitten eruit gehaald en nu wordt hij goed bijgehouden, dat vindt Toby gelukkig prima!

Een van zijn pootjes bijt hij steeds kapot. Waarschijnlijk is dit ontstaan door de allergie. Hij draagt hiervoor een zwachtel om zijn pootje en heeft een kap om. Ook moet hij speciale zalf gebruiken voor de wond op het pootje. Gelukkig laat het manneke alles toe en is hij inmiddels goed gewend aan zijn verzorging.

Toby is erg onzeker van zich zelf maar al helemaal gewend aan zijn fosterbaasje en van haar leert hij vanalles en krijgt hij steun bij zijn onzekerheid. Toby is met recht een schoot hondje , en wil niks liever dan alleen op schoot liggen .

Met de andere honden in het gastgezin gaat hij prima om zolang ze hem maar lekker met rust laten. Katten vindt hij wel leuk om er  vrolijk achteraan te hobbelen, hij probeert ze te volgen , maar ze zijn meestal te snel voor hem..

Toby is een vrolijk ventje van bijna 7 jaar en geniet nu volop van zijn leven.

Als u Toby wilt ondersteunen met een maandelijkse of eenmalige bijdrage dan zijn we daar heel dankbaar voor. Hij heeft het goed in het gastgezin en mag daar blijven, maar we kunnen uw hulp voor zijn medische verzorging goed gebruiken.  

Toby wordt ondersteund door:
Tara met Juanito en Guapo 
 

Contactpersoon voor dit dier: