Candi

Ras: 
Pointer
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
2012
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Adoptie

Candi is een mooie en zachtaardige pointerdame van ongeveer 6 jaar oud. Ze is onder erbarmelijke omstandigheden op straat gevonden. Ze woog op dat moment nog maar 11 kilo en was erg ziek van de leishmania. De vrijwilligers van het asiel dachten niet dat ze het zou gaan halen. Ze is gelukkig in huis opgenomen en met heel veel liefde, goede voeding en medicijnen behandeld. En wonder boven wonder knapte ze op. Ze ontwikkelde zich tot een zeer aanhankelijke en zachtaardige hond. Ze leeft in huis met andere katten, honden en zelfs kippen en dit gaat prima. Haar lievelingsbezigheid: lekker bankhangen, gek doen en knuffelen. Ze is waarschijnlijk voor de jacht gebruikt en afgedankt, maar op dit moment laat ze geen jachtinstinct zien. Ze is gehoorzaam en luistert erg goed!
Candi heeft dus leishmania, een ziekte die wordt veroorzaakt door de zandvlieg. Meer over deze ziekte is op onze website te lezen onder het kopje Middellandse zeeziekten. Als de bloedwaarden stabiel zijn volstaat onderhoudsmedicatie van 1 a 2 pilletjes per dag. Deze medicatie is zeer betaalbaar. Daarnaast is het zaak dat de eigenaar regelmatig het bloed van de hond laat controleren.
De vrijwilligers van het asiel kunnen haar helaas niet in huis houden, maar willen voorkomen dat ze naar het asiel moet. Daarom zoeken we voor Candi een heerlijke bank in Nederland waar ze kan uitrusten van de wandelingen die ze misschien met u gaat maken?!

Contactpersoon voor dit dier: