Candi (in NL)

Ras: 
Pointer
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
2012
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Adoptie

Komt u kennismaken met Candi? Ze verblijft sinds 1 december in een gastgezin in Noord Holland.
Candi is een mooie en zachtaardige pointerdame van ongeveer 6 jaar oud. Ze is onder erbarmelijke omstandigheden op straat gevonden. Ze woog op dat moment nog maar 11 kilo en was erg ziek van de leishmania. De vrijwilligers van het asiel dachten niet dat ze het zou gaan halen. Ze is gelukkig in Spanje in een huis opgenomen en met heel veel liefde, goede voeding en medicijnen behandeld. En wonder boven wonder knapte ze op. Ze ontwikkelde zich tot een zeer aanhankelijke en zachtaardige hond. Ze leefde in Spanje in huis met andere katten, honden en zelfs kippen en dit gaat prima. Haar lievelingsbezigheid: lekker bankhangen, gek doen en knuffelen. Ze is waarschijnlijk voor de jacht gebruikt en afgedankt, maar op dit moment laat ze geen jachtinstinct zien. Ze is gehoorzaam en luistert erg goed!
Candi heeft dus leishmania, een ziekte die wordt veroorzaakt door de zandvlieg. Meer over deze ziekte is op onze website te lezen onder het kopje Middellandse zeeziekten. Als de bloedwaarden stabiel zijn volstaat onderhoudsmedicatie van 1 a 2 pilletjes per dag. Deze medicatie is zeer betaalbaar. Daarnaast is het zaak dat de eigenaar regelmatig het bloed van de hond laat controleren.
Haar gastgezin omschrijft haar ook als een zeer lieve en knuffelige hond. Ze leeft hier nu in een roedel met andere reuen en teven en dit gaat prima. Wel zal het alleen thuis blijven moeten worden geoefend. Op dit moment zit ze samen met andere honden en dan is een nieuwe omgeving altijd weer wennen. Omdat Candi het gezelschap van andere honden erg fijn vindt denken we dat ze het beste bij een andere hond kan worden geplaatst. Natuurlijk is het fijn als Candi snel naar haar eigen definitieve huisje kan verhuizen.