Angelito

Ras: 
Kruising Weimaraner Labrador
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
september 2015
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
04-04-2019

Angelito, met zijn prachtige groene ogen en zijn mooie blik! Hij is in Spanje onder erbarmelijke omstandigheden in een veld gevonden toen men een andere hond aan het zoeken was. Wat heeft hij toen geluk gehad. Zijn geest en lichaam waren gebroken, hij kon niet meer op zijn poten staan. Er werd toen Leishmania bij hem vastgesteld en met heel veel liefde, medicijnen, vitamines en vooral positieve aandacht is het de prachtige hond van weleer geworden! Nu zijn de bloeduitslagen weer helemaal in orde. Ze zijn zelfs negatieg voor de Leishmania. Wel zal hij altijd medicijnen moeten gebruiken (Alopurinol). Deze medicijnen zijn gelukkig niet duur. Daarnaast is het belangrijk dat zijn nieuwe baas zijn bloed regelmatig laat controleren (gemiddeld één keer per jaar). Meer over Leishmania vindt u op onze website onder het kopje middellandse zeeziekten.
Angelito is een grote hond (64 cm hoog)  waarschijnlijk een kruising Weimaraner, Labrador en wellicht Duitse Staande. Hij is erg zachtaardig, rustig en onderdanig naar mensen. Hij is niet angstig, wel een beetje verlegen in het begin. Hij gaat goed met zowel reuen als teven en naar katten kijkt hij niet om. Hij is aanhankelijk zonder aan je vast te plakken. In Spanje omschrijven ze zijn karakter als nobel, rustig, onderdanig en gehoorzaam. Het is een grote en sterke hond, we plaatsen hem daarom liever niet bij hele kleine kinderen.
Natuurlijk zal hij in Nederland bij een nieuwe baas weer moeten wennen aan het leven in een huis. Gunt u deze prachtige hond het geluk van zijn leven?